Adio mouse?!

0
844

In ciuda faptului ca mouse-ul este o inventie veche de 40 de ani, analistii de la Gartner i-au prezis sfarsitul in urmatorii 3 pana la 5 ani. Cine va prelua controlul? In mod previzibil, accesorii si gadgeturi bazate pe gesturi si touchscreen-uri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se pare ca viitorul va fi inspirat de jocuri si accesoriile consolelor populare, fie  ca vorbim despre Nintendo Wii si al sau Wiimote sau chitara de la Guitar Hero. Si Panasonic foloseste tehnologii revolutionare, cum sunt cele incluse in noile sisteme home media, care recunosc gesturile utilizatorilor si chiar fetele lor, identificandu-le.

In plus, Sony, Canon si numerosi alti producatori de aparate foto folosesc deja recunoastere faciala de ceva timp plus proaspata tehnologie care permite recunoasterea unui zambet. Exista chiar si un sistem emotiv, care controleaza PC-ul cu ajutorul gandurilor utilizatorului prin intermediul unui headset. Faptul surprinzator? Acest gadget va fi pe piata din septembrie!

Reprezentantii Logitech au aflat despre aceasta teorie a „decesului” mouse-ului si si-au aratat dezaprobarea. In cazul in care nu stiati, Logitech este cel mai mare producator de mouse-uri si tastaturi din lume, vanzand peste 500 de milioane de mouse-uri in ultimii 20 de ani.

Aruncand o privire cu 40 de ani in urma aflam ca mouse-ul a fost inventat de catre doctorul Douglas Engelbart, care lucra la Institutul de Cercetare din Stanford. Din pacate, doctorul nu a primit drepturi pentru inventia sa, deoarece patentul i-a expirat in 1987, inainte ca revolutia PC-urilor sa faca accesoriul sau indispensabil.

Sa fi venit oare momentul pentru ca acest celebru accesoriu sa se retraga in glorie? Exista voci care afirma cu tarie ca nu, de vreme ce exista numeroase tari in curs de dezvoltare care abia acum descopera Internetul si va mai trece ceva timp pana ce vor evolua dincolo de metodele clasice de input. Nintendo Wii si iPhone ne-au invatat ca atingerea si miscarea sunt cheia interactiunii, dar oare vor deveni ele standardele lumii de maine?

Sursa