China interzice gaming-ul minorilor după ora 10 seara, după ce un tânăr a murit după ce s-a jucat prea mult

0
1306

China a început să ia măsuri serioase pentru combatarea adicţiei de jocuri video, acţionând în prima fază asupra minorilor. Astfel, aceştia nu mai au voie să se joace după ora 10 seara. Decizia vine după un tânăr de 17 ani a fost găsit mort în faţa PC-ului în Thailanda.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Piyawat Harikun, un băiat în vârstă de 17 ani a petrecut ore bune în faţa computerului său şi a suferit un atac cerebral. A fost găsit de părinţi cu 3 zile în urmă, decedat. Tânărul ar fi fost dependent de jocuri video, într-un flagel care e tot mai întâlnit în ultima vreme. Atenţie, nu spunem că jocurile video sunt rele, cum se poate înţelege greşit, ci că adicţia (de orice fel) e nocivă.

Părinţii tânărului au declarat că el stătea treaz toată noaptea şi ţinea perdelele trase ziua pentru a se putea concentra asupra monitoarelor şi a se juca. Au mai fost cazuri de gen în toată lumea, iar în 2015 spre exemplu un băiat din China a murit după ce a jucat World of Warcraft continuu timp de 19 ore. Asta s-a întâmplat la un Internet Cafe.

În această săptămână, marţi administraţia chineză a impus noi restricţii şi limitări pentru sesiunile de gaming şi vor să oprească adicţia în rândul copiilor. Noile reguli spun că toate persoanele sub 18 ani nu au voie să se mai joace între 10 seara şi 8 dimineaţa şi există restricţia de doar 90 de minute de jocuri pe zi în timpul săptămânii de lucru. Anul trecut Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recunoscut dependenţa de jocuri video ca o problemă de sănătate mentală.

Personal nu înţeleg cum o să aplice China interdicţiile, pentru că nu cred că vor trimite controale acasă la fiecare familie, ci se vor baza pe vigilenţa părinţilor. China a pus şi o limită pe banii cheltuiţi pe in app purchases din jocuri, la 29 de dolari pe lună pentru cei între 8 şi 16 ani. Cei între 16 şi 18 ani pot cheltui dublu. Încă o regulă nouă solicită înregistrarea gamerilor pentru conturi online folosind numele reale şi nu pseudonime.

Posibil ca anumiţi producători de jocuri să includă restricţiile de oră în jocurile lor sau ca providerii de Internet să pună limite la gaming-ul online după 10 seara.