Elon Musk şi Google îşi folosesc cele mai noi tehnologii pentru a ajuta la reconstrucţia Puerto Rico

0
1162

Sunt sigur că aţi auzit că Puerto Rico a fost serios afectat de uraganul Maria, care deşi a fost mai puţin popularizat decât Harvey, a făcut la rândul său pagube mari. Cum reacţia lui Donald Trump a fost lentă şi ineficientă, marile companii tech şi-au suflecat mânecile şi au intrat în acţiune. Ca atare, Google şi Elon Musk au intrat pe fir. Hai să vedem ce proiecte au!

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pentru început Google doreşte să restabilească potenţialul de comunicare al insulei, folosind baloanele din Project Loon. În acest moment 80% dintre releele de comunicaţii din Puerto Rico sunt picate şi problemele cu semnalul sunt mari. Google a reuşit să obţină o licenţă experimentală de la FCC, care le permite să ofere servicii celulare LTE de urgenţă, prin baloane de mare altitudine.

Următorul pas este conlucrarea cu o reţea telecom, pentru a pune în aplicare planul. Nu e prima iniţiativă de gen, pentru că gigantul motoarelor de căutare a ajutat şi localnicii din Peru, după o serie de inundaţii şi ploi la începutul acestui an. Între timp a reacţionat şi Elon Musk, care a a promis că va rezolva problema cu alimentarea cu energie electrică a populaţiei din Puerto Rico.

Elon a menţionat că tehnologia sa deja e folosită pe insulele mici, dar la o scară mai mare ar putea ajunge şi în Puerto Rico. Trebuie spus că Tesla a înglobat recent compania SolarCity, care se ocupă cu producţia de acoperişuri solare şi unităţi de stocare a energiei. O combinaţie între cele două soluţii ar putea fi utilă în Puerto Rico. Musk a mai promis şi că va rezolva problema cu alimentarea în zona de sud a Australiei, iar acolo deja lucrurile se mişcă bine.

Guvernatorul din Puerto Rico i-a răspuns miliardarului şi a fost de acord să discute pe această temă. Tesla are deja o insulă care funcţionează pe bază de energie solară, în Samoa Americană. Acolo se afla o grilă de panouri solare care alimentează toată insula şi reţine curent pentru 3 zile, în caz că nu e soare. Dezastrele precum uraganul mai sus menţionat pot fi o oportunitate pentru marile firme tech de a îşi flexa muşchii şi a îşi testa produsele revoluţionare, ajutându-i pe cei afectaţi.