Google Stadia debutează azi; Iată tot ce trebuie să ştii despre serviciul de gaming/streaming Google

0
1539

Probabil aţi auzit de multe ori despre Google Stadia până acum, drept cel mai nou serviciu de gaming via streaming. Vine de la Google, a fost anunţat cu câteva luni în urmă şi în sfârşit debutează în chiar azi. Vrea să aducă titluri AAA în browserul Chrone, pe telefoane, tablete şi televizoare. Avem detalii despre acest serviciu mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În prima fază doar 12 jocuri ar fi trebuit să fie disponibile, dar acum sunt 22 mai nou. Singura modalitate de a accesa Stadia este să cumperi bundle-ul Premiere Edition de 129 de dolari. Din 2020 vine totuşi şi o variantă care nu îţi cere să cumperi produse hardware şi nici să plăteşti abonament. Ideea e următoarea: alegi jocul pe care îl vrei, plăteşti suma pe care ai plăti-o dacă l-ai cumpăra pe PC sau consolă şi poţi face streaming cu el pe PC, telefon, tableta sau TV dacă ai Chromecast Ultra.

Un abonament la Stadia Pro aduce totuşi rezoluţie 4K şi gamng la 60 FPS, plus discounturi şi câteva jocuri gratuite. Pachetul de 129 de dolari include un Chromecast Ultra, un controller Stadia şi un abonament Stadia Pro pe 3 luni. La debut lipsesc totuşi multe funcţii, precum streaming spre iPhone, chat vocal, lista de prieteni şi achievement-uri. Nu sunt suportate încă nici căştile Bluetooth şi nici captura şi partajarea de gameplay spre YouTube.

Nici cu integrarea lui Google Assistant nu stăm prea bine. Lista de jocuri e destul de bine populată, cu titluri ca „Red Dead Redemption 2”, „Final Fantasy XV”, „Assassin’s Creed Odyssey”, „Rise of the Tomb Raider” şi altele. Cei care vor abonament Stadia Pro plătesc 9.99 dolari pe lună şi au un joc gratuit pe lună. Google a promis că va produce şi propriile jocuri pe viitor. Ca să fie clar, Stadia e disponibil de azi doar în 14 ţări, precum SUA, Canada, UK, Germania, Suedia, Franţa şi Italia. România nu e pe listă, încă, dar va fi din 2020.

Primele recenzii nu sunt chiar pozitive, citând faptul că totul se simte că un beta şi că latenţa e mare. Controllerul e comod totuşi, deşi unele recenzii au afirmat că se simte ieftin. De abia în 2020 cred că putem evalua corect acest serviciu.