Celor de la NASA le-au trebuit milioane de dolari si peste un deceniu pentru a crea un telescop care sa poata captura imagini spectaculoase ale cosmosului. Ei bine, un astronom amator a reusit sa realizeze un proiect similar, in gradina din spatele casei. Greg Parker, profesor de electronica la Universitatea Southampton a cheltuit sub 10.000 de lire sterline pe echipamentul sau, dar a investit mii de ore in perfectionarea inventiei sale.
Imaginea de mai sus reprezinta zona Centurii lui Orion, cu Nebuloasa Cap de Cal in partea dreapta. Astronomul amator a folosit o camera digitala specializata, pe care a racit-o pentru a-i creste performanta si un telescop de 28 cm, rezultatul fiind un mic observator portabil aflat in curtea temerarului.
Profesorul Parker trebuie sa miste manual micul dom din fibra de sticla din gradina sa la fiecare jumatate de ora, pentru a fotografia cerul aflat in continua schimbare. Rezultatele sunt surprinzatoare, dupa cum este si M31, fotografiata in imaginea de mai jos si cunoscuta si sub numele de Galaxia Andromeda.
Aceasta se afla la 2.5 milioane de ani lumina distanta, in vreme ce Orion este cea mai vizibila constelatie de pe cer.