Jocul God of War (2018) a debutat în România; Iată impresii şi imagini de la lansare

0
2538
cof

Pe 20 aprilie a debutat probabil cel mai aşteptat joc de PS4 al anului: God of War. Da, este God of War simplu, deşi ar fi meritat numele God of War 4 mai degrabă. Este al patrulea din seria principală, deşi au existat şi joculeţe de PSP la un moment considerate adiacente seriei. Ca dovadă că lansarea a fost aşteptată cu hype şi în România, am avut mai multe evenimente de lansare, precum unul la Altex în Promenada Mall şi cel de la Cafe Verona, la care am participat şi eu.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acela a fost sub tutela PlayStation România şi într-o atmosferă războinică şi spartano-vikingă s-au reunit presa, televiziunile, bloggerii şi vloggerii pentru a afla ce mai e nou în universul lui Kratos. God of War (2018) este fructul a 5 ani de muncă şi primele recenzii sunt fantastice. Plouă cu note de 10 şi acesta e hitul de care avea nevoie consola pentru îşi continua vânzările bune, ameninţate totuşi de Nintendo Switch în ultimul an.

De la GTA 5 şi Horizon Zero Dawn nu am mai văzut joc aşa apreciat. La noi în ţară costă 279 lei God of War versiunea de bază şi este disponibil exclusiv pe PS4. Cine are televizor 4K şi consola PS4 Pro se poate bucura de grafică 4K foarte arătoasă. Zic asta în cunoştinţă de cauză, apropiindu-mă de pereţi, copaci şi toate elementele naturale sau construite de om din joc fără a vedea vreun pixel aiurea.

Am apucat să mă joc câteva zeci de minute şi am remarcat din start că la acest titlu a fost mutată camera mai aproape de personaj, amintind de revoluţia apărută odată cu Resident Evil 4 şi marea mutare a camerei sale, reinventând perspectiva de over the shoulder. Au fost scoase mini game-urile cu sex şi secvenţele de platforming, iar acum Kratos are un companion, pe numele său Atreus. Este fiul său, pe care trebuie să îl apere pe tot parcursul jocului şi care pare să îl umanizeze pe Kratos.

Acesta a terminat de ucis toţi titanii şi zeii din mitologia greacă, aşa că a trecut la cei din mitologia nordică. De la Valkirii la dragoni îngheţaţi, ne vom bate cu toţi pe parcursul a 20-30 de ore de gameplay. Vocea lui Kratos este acum actorul care îl joacă pe Teal’c în serialul Stargate, iar de muzică s-a ocupat Bear McReary, cunoscut pentru coloana sonoră din serialul The Walking Dead.

Vom colecţiona armuri, talismane şi upgrade-uri pentru arme, iar Kratos a renunţat la lanţurile cu topoare care îi erau trademark în favoarea unui topor cu rol de bumerang, care revine după îl arunci şi e util şi la puzzle-uri pentru a lovi clopote spre exemplu. Atreus foloseşte un arc cu săgeţi pentru a distrage inamicii. Pare un super hit acest titlu, judecând după experienţa mea cu jocul şi după recenzii.

Vă recomand să îl încercaţi şi fiţi siguri că îl vom juca şi noi.