NASA lansează o misiune spre Soare; Află detalii despre sonda care merge dincolo de limitele cunoscute

1
1212

Ultima oară când am auzit de o misiune, naveta sau navă ce pornea spre Soare, era vorba despre filmul „Sunshine” al lui Danny Boyle. Un SF puţin cam absurd care face referire la metale încă neinventate care să reziste la temperaturi de foarte multe mii de grade. Ei bine, NASA se ia în serios şi pregăteşte acum o sondă care se va lansa cu scopul de a „atinge Soarele”.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Istorica misiune a fost deja inaugurată şi are ca rol stabilirea unui record de viteză, pe lângă cel asociat destinaţiei. La bordul său se va afla un microchip special. Dacă totul merge bine, Sonda Solară Parker va ajunge punctul de proximitate maximă faţă de Soare prin noiembrie, iar primele date vor fi transmise din Decembrie. Sonda are mărimea unei maşini mici şi are un strat protector de 10 cm din fibră de carbon şi spumă.

Aparent acesta ar fi de ajuns pentru a proteja naveta de căldura solară. Partea îndreptată spre Soare va ajunge la 2500 de grade Fahrenheit, adică 1371 de grade Celsius. Totuşi sonda în sine va ajunge la doar 29.4 grade Celsius, mai mult decât acceptabil. NASA va trimite acest vehicul cosmic cu energie de 55 de ori mai multă decât cea necesară pentru a ajunge pe Marte.

Va avea o orbită eliptică şi va ajunge la o viteză record de 692.000 de kilometri pe oră. Pentru a vă face o idee cu privire la această viteze, NASA o compară cu călătoria de la Philadelpia la Washington în doar o secundă. Sonda va orbita în jurul Soarelui de 24 de ori, cel mai apropiat punct al său fiind la 6.1 milioane de kilometri. NASA va folosi planeta Venus pentru a încetini sonda, ajutând-o să ajungă pe traiectoria ideală. 7 orbite în jurul lui Venus vor fi folosite.

Misiunea de lansare va fi transmisă aici pentru curioşi.