Peste aproximativ 24 de ore Staţia Tiangong 1 cade pe Terra; Iată ultimele imagini cu staţia

0
2229

Cine nu are weekendul ocupat cu Floriile sau pregătirile de Paşte priveşte spre cer aşteptând să vadă „artificiile” cosmice provocate de prăbuşirea Staţiei Spaţiale chineze Tiangong 1. De câteva luni ne tot ameninţă intrarea sa în atmosferă, iar ea are loc în sfârşit în acest weekend.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre un laborator spaţial care e aşteptat să cadă pe Terra undeva în următoarele 24 de ore, cel târziu luni dimineaţa. Cu o lungime de 12 metri, obiectul cosmic va intra în atmosferă la trecerea între 31 martie şi 1 aprilie, dacă îi întrebaţi pe cei de la Agenţia Spaţială Europeană. Autorităţile chineze fac estimarea undeva între 1 aprilie şi 2 aprilie.

Nu ar trebui să vă faceţi prea multe griji totuşi pentru că şansele de a fi lovit de resturile staţiei sunt de 1 la 1000 de miliarde. Oamenii de ştiinţă compară asta cu a fi lovit de fulger de 2 ori în acelaşi an sau de a câştiga la loterie de câteva ori la rând. Tiangong-1 se lansa în septembrie 2011 şi este un prototip şi un şablon pentru Staţia Spaţială permanentă care va fi lansată în jurul anului 2022.

În cazul în care vă întrebaţi de ce pică Tiangong, acest laborator a încetat să mai răspundă la comenzi din martie 2016, din cauze necunoscute. Joi seara laboratorul se afla la 196 de kilometri deasupra Pământului. Pe cer vom vedea nişte mingi de foc pe măsură ce obiectul se dezintegrează la temperaturi extreme. Cea mai nouă estimare vorbeşte despre ora 01:30 în data de 2 aprilie pentru picaj, dar nici aceea nu e bătută în cuie.

Aşteptam acum să vedem în ce zonă va pica mai exact. Ştim că va fi între 43 de grade latitudine nordică şi 43 de grade latitudine sudică.