Să îţi implantezi cipuri era trendy de acum vreo 5 ani, dar în general cipurile respective stocau informaţii vitale sau îţi permiteau să faci plăţi prin scanarea braţului tău. O posesoare de Tesla Model 3 duce lucrurile mai departe şi a ales să îşi implanteze un cip RFID în braţ pentru a putea debloca maşina sa mai uşor, fără cheie.
Amie DD, un personaj feminin pitoresc, cu părul verde şi tatuaje şi-a filmat procedura de implantare. Tânăra se ocupă cu programare şi simulare de jocuri şi a prezentat proiectul său de biohacking într-un clip video. Inginerul software a scos cipul RFID din Tesla Model 3 Valet Card folosind acetonă. Ulterior l-a pus într-un biopolimer, injectat printr-un ac de mari dimensiuni în braţul său stâng. Cine e curios să vadă clipul trebuie să ştie şi că se lasă cu ceva sânge.
Amie nu e străină de biohacking, având deja un cip RFID implantat în braţ. Iniţial dorea să îl programeze pe acela să deblocheze maşina Tesla Model 3, dar erau probleme cu compatibilitatea şi securitatea Tesla. Acum va putea deschide uşa maşinii doar fluturându-şi mâna în faţa sa. Pe numele său real Annie Dansby, tânăra a fost prima care a avut această procedură realizată cu câteva luni în urmă, în august.
Povestea sa a ieşit la iveală acum pentru că un alt posesor de Tesla a trecut printr-o procedură similară. De această dată e vorba despre Ben Workman, care nu a găsit doctori care să accepte să facă operaţia. A fost nevoie să se ducă la veterinari, care l-au refuzat şi ei. Doar un salon de piercing şi tatuaj a acceptat. Workman mai are implanturi, inclusiv un magnet. Aş înţelege să ai în corp un cip cu date legate de sănătate, carduri, paşaport, dar deblocarea maşinii? Pare un uriaş moft şi face automat mai anevoioasă trecerea prin detectoare de metal la aeroport.