Prezentare TENDA NOVA MW3 AC1200 (1-pack): Sistem router mesh dual-band, cu acoperire de 100m²

0
2200
NOVA MW3

Pentru că tot stăm acasă în această perioadă, mai testăm și diverse dispozitive. Un exemplu este în cazul de față sistemul router mesh TENDA NOVA MW3 AC1200. Avem varianta cu o singură unitate mesh, adică 1-pack după cum îi place producătorului să spună. Acest router se remarcă prin acoperire de până 100 cu o singură unitate precum am primit noi în teste, dar îl puteți găsi și în variante cu 2 unități mesh pentru acoperire de 200m² sau 3 unități mesh pentru acoperire de 300m² – în funcție de necesitățile fiecărui utilizator în parte.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Revenind la varianta noastră NOVA MW3, aceasta este însoțită în cutie de un manual de utilizare. Vine cu ghid de instalare rapidă, adaptor pentru priză, dar și cu un cablu ethernet pentru a face conexiunea. Design-ul adoptat de către această unitate mesh se va potrivi de minune într-un decor modern, fiind și un avantaj vizual pe care sistemele mesh îl au față de routerele clasice pe care le avem pe piață.

Instalare TENDA NOVA MW3:

Instalarea și configurarea lui Tenda Nova MW3 începe de la conectarea sistemului mesh la sursa de energie și continuă cu descărcarea aplicației Tenda Wi-Fi pe smartphone-ul vostru iOS (descărcare de aici) sau Android (descărcare de aici).

NOVA MW3

Mai apoi ce ai de făcut este să conectezi cablul de Ethernet la portul WAN/LAN de pe routerul mesh și să îl pornești. Vei urma instrucțiunile din aplicație și la final va trebui ca LED-ul de pe unitatea mesh să clipească verde.

Specificații TENDA NOVA MW3:

Aflați că Tenda Nova MW3 vine cu 1x port WAN/LAN, 1x port LAN. Are și buton reset dar și un port pentru conectarea adaptorului de rețea. Nu există buton power propriu-zis, astfel că odată conectat la rețea, acesta va fi pus în funcțiune.

Sistemul mesh dispune de 2 antene interne de 3dBi și are formă de pătrat, cu dimensiunile de 90 x 90 x 90mm. Acesta este un nod mesh dual-band, ceea ce înseamnă că funcționează în standardele IEE 802/11 b/g/n 2.4 GHz, respectiv IEE 802.11 ac/a/n 5 GHz.

NOVA MW3

Se obțin viteze de până la 300 Mpbs în banda de 2.4 GHz și 867 Mbps în banda de 5 GHz. Ca funcții standard avem Beamforming și SSID Broadcast. Există și control parental, securitate WPA/WPA2-PSK, server DHCP și conexiuni PPPoE, Dynamic IP, Static IP sau Bridge Mode. Un detaliu important ce trebuie menționat este acela că grație tehnologiei MU-MIMO, NOVA MW3 poate suporta mai multe device-uri Wi-Fi.

NOVA MW3

Se alocă inteligent lățime de bandă pentru a asigura streaming smooth, gaming, descărcare și apeluri video neîntrerupte, toate în același timp. Am testat acest mesh Nova MW3 într-un apartament de 3 camere, spațiu în care și-a făcut de minune treaba. Semnalul ajungea de la etajul 4 până la etajul 1. Astfel imediat ce intram pe scara blocului mă conectam automat la Wi-Fi.

Nova MW3

Experiența de utilizare a fost lipsită de probleme și m-am bucurat de conexiuni rapide. Vorbesc aici atât de streaming video, dar și de descărcarea de date. Am făcut și câteva teste de viteză, cu mențiunea că dispun de o conexiune RCS&RDS Fiberlink 100. Am ajuns la o viteză de 55.45 Mbps la download, respectiv 70.11 Mbps la upload.

Prețuri TENDA NOVA MW3:

Partea cea mai bună de care ar trebui să țineți cont este că puteți adăuga și alte noduri Mesh. Pot fi adăugate maxim 6 unități mesh într-o asemenea rețea. Bine de știut că compatibilitate cu sistemele MW5, MW6 și variantele mai noi. Iată și prețurile la care puteți găsi modelul prezentat de noi: