Prezentare TP-Link Archer C1200: router wireless dual-band cu 3 antene, port USB și rată de transfer de până la 1000 Mbps

3
1905
TP-LINK Archer AC1200

Din partea TP-Link România am primit de curând în teste o serie de produse foarte interesante, printre ele făcându-și loc și router-ul TP-Link Archer C1200 pe care vi-l prezint astăzi. Din rândurile de mai jos aflați ce știe să facă acest produs și cum se desfășoară pas cu pas setarea și configurarea sa.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La nivel de preț, Archer C1200 se prezintă destul de bine asta ținând cont de capabilitățile sale. Este un router dual-band (2.4GHz + 5 GHz) cu tehnologie Wi-Fi 802.11ac care dispune de 3 antene pentru o acoperire sporită și care oferă o rată de transfer de până la 1000 Mbps. Dacă sunteți interesați de conținutul pachetului, atunci aflați că la interior se află routerul, un cablu Ethernet și cablul de alimentare.TP-Link Archer C1200

Routerul dispune de un finsaj glossy în partea de sus, așa că praful s-ar putea dovedi a fi o problemă – motiv pentru care trebuie șters foarte des. La nivel de conectivitate se remarcă pentru început portul USB ce permite realizarea unei rețele locale sau a unui server FTP pentru partajarea de poze sau fișiere.

TP-Link Archer C1200

Tot aici se pot conecta imprimante, stick-uri USB, cât și hard-uri externe. Continuând cu partea de conectivitate mai aflați că routerul vine cu jack DC pentru alimentare, cu un port WAN și cu alte 4x porturi LAN. Aici se află și un buton power, unul pentru pornirea/oprirea conexiunii WPS/Wi-Fi și un buton de reset.

TP-Link Archer C1200

Mi-a plăcut mult faptul că procesul de instalare și configurare este foarte rapid. Tot ce am avut de făcut a fost să conectez routerul la sursa de alimentare, să apăs butonul power și să conectez cablul de internet. Am trecut apoi la configurarea din browser, dar puteți folosi și aplicația dedicată Tether (iOS și Android).

TP-Link Archer C1200

De aici se poate schimba parola conexiunii Wi-Fi, porni sau opri una dintre cele două rețele 2.4GHz sau 5GHz create, dar și redenumi routerul după propriile preferințe. Cum prezentarea unui router trebuie să includă și un test de viteză, am testat capabilitățile sale folosind speedtest.com.

TP-Link Archer C1200

Înainte de a trage concluzii trebuie să știți că am folosit o bandă de 100Mbps RCS&RDS, așa că rezultatele sunt favorabile. La download am atins 39.49 Mbps, iar la upload 50.69 Mbps – cu mențiunea că s-a utilizat aici conexiunea 2.4GHz. Pe hârtie se promit viteze de transfer de până la 867 Mbps (5GHz), respectiv 300 Mbps (2.4GHz).

Apreciez prezența tehnologiei dual-band aici, a portului USB care este de-a dreptul util, a procesului rapid de setup, dar și prețul practicat de TP-Link. În zona de lucruri nu atât de pozitive pun look-ul glossy al acestui router care vă va obliga să îl curațați zi de zi, până și cele mai mici particule de praf fiind vizibile.

Una peste alta, acest router TP-Link Archer AC1200 este o alegere foarte bună în special dacă vreți să vă bucurați de o viteză de acces superioară, asta în condiția în care și abonamentul de internet vă permite. În oferta retailerilor locali prețul acestui produs este cuprins între 239 și 349 lei, o sumă destul de acceptabilă aș zice: