După ce am testat routerul TP-Link Archer C1200 și extender-ul TP-Link AC1200 RE350, este momentul să vă prezint și becul inteligent TP-Link LB130. După cum vă puteți aștepta, acest dispozitiv este unul clasic aș spune, asta ținând cont că asemenea becuri sunt pe piață de ceva vreme. Există totuși și un element mai deosebit despre care aflați mai multe în rândurile următoare.
Ca design acest bec adoptă o formă similară cu cea a unuia standard și aflați că din punct de vedere al greutății, acesta cântărește 175 grame, deci o lampă de birou îl va susține cu ușurință. Fiind un bec smart, asta înseamnă că vă puteți juca cu diferite efecte și culori prin intermediul unei aplicații dedicate – și anume Kasa.
Software-ul se poate descărca pe iOS sau Android și trebuie știut că este nevoie de o conexiune Wi-Fi la mijloc pentru a putea controla becul. Procesul de setup este foarte ușor și din meniul aplicației Kasa am adăugat rapid becul, ales un nume, dar și o iconiță (sau o fotografie asociată).
De aici alegeți nuanța potrivită de alb, dar și culoarea preferată în cazul în care vreți să transformați atmosfera din cameră într-una mai deosebită sau de ce nu romantică. Se poate seta și nivelul de luminozitate sau intensitatea culorii (temperatură culoare cuprinsă între 2500K și 9000K), becul de față oferind o luminozitate de maxim 800 lumeni.
Interesant este și faptul că se pot seta scenarii predefinite sau crea unele noi. De asemenea, se oferă o modalitate prin care becul se va aprinde automat și își va regla luminozitatea/culoarea în funcție de perioada zilei. Desigur se poate seta din meniu și o oră de aprindere, respectiv stingere a becului și zilele în care această preferință să fie aplicată.
Aplicația Kasa oferă și o secțiune de tip manager consum de unde se poate vedea exact câtă energie consumă becul, becul promițând o economisire cu până la 80% mai mare a energiei, asta fără a se face compromis de la calitate sau intensitate. Consumul efectiv este de 11W în modul de funcționare, respectiv de 1.5W atunci când becul este stins.
Ce mi s-a părut interesant este că TP-Link LB130 oferă suport pentru Google Assistant și Amazon Alexa, ceea ce înseamnă că becul poate fi controlat prin comenzi vocale. Poate fi utilizat și cu produse precum Amazon Echo, Dot, Tap și altele compatibile cu controlul vocal.
Acesta este un produs tare interesant și cu siguranță veți fi încântați de el pe parcursul utilizării sale. Este și o alternativă la acele sisteme de tip Philips Ambilight unde lumina din spatele televizorului face conținutul mai captivant. O lampă și acest bec pus în spatele TV nu sună a fi o idee rea dacă vreți să păstrați costurile cât mai scăzute pentru obținerea unui asemenea efect.
Pe plan local prețurile asociate acestui bec TP-Link LB130 sunt de aproximativ 250 lei și aflați că durata de viață promisă de către producător este de 22,8 ani!