Ultimul argument in Teoria Evolutiei : fosilele de tranzitie

1
1043

Odata cu aniversarea a 200 de ani de la nasterea lui Charles Darwin, cercetatorii recunosc la nivel mondial rolul acestuia ca parinte al Teoriei Evolutiei. S-au organizat astfel multe declaratii de presa si evenimente in timpul carora s-au adus noi dovezi care sa combata spusele celor carora incearca sa discrediteze teoria lui Darwin. Unul dintre cele mai uzitate argumente ale acestora din urma ar fi absenta fosilelor de tranzitie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dar, publicarea cartii „Evolutia: Ce spun fosilele si de ce conteaza aceasta” (Columbia University Press, 2007) de catre geologul Donald Prothero aduce la lumina noi dovezi in acest sens prin listarea unui numar impresionant de fosile de tranzitie gasite pana acum.

De asemeni, la evenimentul organizat cu ocazia dezvelirii bustului lui Darwin, organizat de printul Philip al Marii Britanii, geologul Andrew Marr a afirmat, cum se poate vedea in clipul urmator, ca „dintre toate teoriile de pana acum, cu cat o verifici mai mult pe cea a lui Darwin, cu atat se dovedeste mai adevarata”.

[youtube gl0R5j4bqkk]

Dintre fosilele de tranzitie decoperite pana acum, putem aminti Sahelanthropus tchadensis, gasita in 2001 si 2002, aratand mai degraba cu un cimpanzeu decat cu o fiinta umana, oricum un mamifer umanoid biped de acum 7 milioane de ani. Acesta ar putea fi un stramos comun oamenilor si cimpanzeilor, dar majoritatea cercetatorilor raman nesiguri pana la descoperirea altor fosile.

Pana la descoperirea fosilelor de Sahelanthropus tchadensis, singurele fosile de tranzitie spre om datau de acum 6 milioane de ani. Lista poate continua cu multe alte exemple de fosile de tranzitie gasite pana acum, dar cu siguranta ea va fi completata pe masura ce se vor gasi si altele.

Sursa